Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe!
Cukormentes házi bodzaszörp
Hozzávalók:
10 l tiszta víz
40-50 kicsi bodzavirág
4 bio citrom
2-3 kb. 20-25 cm-es citromfűág
2-3 kb. 20-25 cm-es mentaág
1150 g rizsszirup (1 vödör)
1 nagy csipet természetes só
Elkészítés:
- A bodzavirágokat alaposan, többször is átmossuk.
- 1 liter vizet enyhén felforralunk, ebbe öntjük a rizsszirupot, így könnyebben feloldódik.
- A maradék tiszta vizet az edénybe öntjük, beleöntjük a rizsszirupos vizet, beleteszünk 1 nagy csipet természetes sót, a citromfű- és mentaleveleket.
- 2 citrom levét kifacsarjuk, ezt is hozzáöntjük.
- 2 citromot felkarikázunk, mehetnek az edénybe.
- Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, és kb. 5 napi érlelés után már fogyaszthatjuk is.
Fontos! A hűtött üdítő hamarosan fűtő fokozatra állítja a szervezetet, ezért soha ne fogyasszunk jéghidegen semmilyen italt! Fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, és nagyjából szobahőmérsékleten (kicsivel hűvösebben) igyuk!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!