Cukormentes házi bodzaszörp receptje

Ilyenkor júniusban elárasztja az országot a bodza. Úton-útfélen mindenhol bodzabokrok, csodálatos! Az illat, az íze, mindene. A tudomány szerint jelentékeny kártevője és betegsége sincs, ezért nem kell permetezni. Nyilván, a Földanya csak olyat ad nekünk, ami jó!!! Azért mégse az útszélit keressük, menjünk csak beljebb az érintetlen természetbe!

cukormentes bodzaszörp

Cukormentes házi bodzaszörp

Hozzávalók:

10 l tiszta víz

40-50 kicsi bodzavirág

4 bio citrom

2-3 kb. 20-25 cm-es citromfűág

2-3 kb. 20-25 cm-es mentaág

1150 g rizsszirup (1 vödör)

1 nagy csipet természetes só

Elkészítés:

  1. A bodzavirágokat alaposan, többször is átmossuk.
  2. 1 liter vizet enyhén felforralunk, ebbe öntjük a rizsszirupot, így könnyebben feloldódik.
  3. A maradék tiszta vizet az edénybe öntjük, beleöntjük a rizsszirupos vizet, beleteszünk 1 nagy csipet természetes sót, a citromfű- és mentaleveleket.
  4. 2 citrom levét kifacsarjuk, ezt is hozzáöntjük.
  5. 2 citromot felkarikázunk, mehetnek az edénybe.
  6. Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, és kb. 5 napi érlelés után már fogyaszthatjuk is.

Fontos! A hűtött üdítő hamarosan fűtő fokozatra állítja a szervezetet, ezért soha ne fogyasszunk jéghidegen semmilyen italt! Fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, és nagyjából szobahőmérsékleten (kicsivel hűvösebben) igyuk!

 

cukormentes bodzaszörp

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!