• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Tisztán Természetes

Tökéletes egészség makrobiotikus ételekkel

  • 🏠
  • Kezdj itt!
  • Receptek
  • Blog
  • Táplálkozásterápia
  • Test- és lélekterápia
  • Rólam
  • Kapcsolat

A daganatos sejtek jó barátja

2017-01-31 · Fekete Éva Szólj hozzá!

Dr. Harsányi Edit orvos-természetgyógyász kedves ismerősöm a minap egy videót osztott meg, melyben régi professzorával beszélgettek kutatási eredményeiről. A blogbejegyzést ez a videó ihlette.

Lentinus edodesshiitake gomba

Prof. Fachet József immunológus, rákkutató, az MTA doktora először immunológiával foglalkozott, majd Goro Chihara japán professzorral az alternatív rákgyógyításban értek el áttörő eredményeket.

Japánban, ahol rendszeresen fogyasztják a lentinus edodest (bocs, de olyan szép neve van…), vagyis a shiitake gombát, sokkal kevesebb a rák, a fertőző betegség, és az emberek tovább élnek. Chihara professzor felfedezte, hogy a shiitake gombában egy béta D-glukán nevű nagy molekulájú poliszacharid az a hatóanyag, mely megvédi a szervezetet a daganat ellen, gátolja a daganat növekedését és az áttéteket is.

A professzorok in vitro (Petri-csészében) megnézték, hogy mit csinál a poliszacharid a daganatos sejttel, kiderült, hogy nem bántja. Az is kiderült, hogy az egészséges sejtet sem bántja. Nem történt más, mint az, hogy a poliszacharid stimulálta az immunsejteket, melyek megölték a daganatos sejteket. Kiderült: a szervezet természetes védekező mechanizmusát felhasználva vagy stimulálva, a rák gyógyítható.

Elérhető-e a shiitake gomba ma Magyarországon?

A természetes úton tenyésztett lentinus edodes kivonatából Japánban bejegyzett gyógyszer lett, kötelező terápiás része a sebészi beavatkozásoknak, a kemoterápiának, a besugárzásnak. Magyarországra sajnos (milyen meglepő hír:() nem tudták behozni, mert túl drága. Azt tanácsolták, hogy állítsanak elő egy olyan hatóanyagot itthon, amely megfelel a Japánban felfedezettnek. 3 poliszacharidát állítottak elő tisztán, melyet szabadalmaztattak is. A cég, mellyel együttműködtek, azonban nem tudta finanszírozni a klinikai kipróbálást, így Magyarországon nem került forgalomba.

Ma Magyarországon egy svájci cég egyedülálló kombinációjában elérhető a shiitake gomba kivonata. Tiszta, természetes, magas hatóanyag tartalmú. Hamarosan erről is írok neked.

Még jobb hír, hogy szárított és akár élő változatával is találkozhatsz már bio boltokban, nagyáruházakban, őstermelőknél. Ha ráakadtál, jó szívvel ajánlom neked ezeket az általam rendszeresen fogyasztott finom, gyógyító ételeket.

Lencseleves

Hozzávalók 4 főre:
½ csésze lencse átválogatva, alaposan megmosva
4 fej szárított shiitake gomba
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tk. hidegen sajtolt napraforgó olaj
tengeri só vagy más természetes só
1 szál sárgarépa kockára vágva
1 szál petrezselyem negyedholdra vágva
6 csésze tisztított víz
1 csokor spenót (csak ha van friss)

Elkészítés:
A megmosott lencsét, a shiitake gombát és a megtisztított zöldségeket a fazékba tesszük, felöntjük a tisztított vízzel, és elkezdjük főzni. Forrás után takarékra vesszük a lángot, és a lencse, illetve a zöldségek puhulásáig főzzük a levest. Amikor elzárjuk a gázt, beledobjuk a levesbe a spenótleveleket is. Frissen vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Shiitake gombás sütőtök diós kölesselshiitake gombás sütőtök

Hozzávalók 4 főre:
2 shiitake gomba 1 csésze tisztított vízben áztatva, majd a tönkjétől megszabadítva csíkokra vágva
1 és 1/2 csésze sütőtök kockára vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
6-8 levél bazsalikom
1 tk. miszó paszta
1/2 citrom leve és héja
tengeri vagy más természetes só
1 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

Elkészítés:
Az olajon dinszteljük a fokhagymát, majd rátesszük a sütőtököt, a bazsalikomleveleket összevágva és a shiitake gomba áztató vizét. Puhára pároljuk a tököt, majd óvatosan kivesszük őket az edényből. A főzőlevet ízesítjük a miszó pasztával, a citrom levével és héjával. Ha szükséges tehetünk még bele sót is. Majd visszatesszük bele a tökdarabokat és hagyjuk összeérni az ízeket.

Addig elkészítjük a diós kölest. 1 csésze kölest alaposan megmosunk, majd 3 csésze tisztított vízben 1 csipet sóval, kb. 1/2 csésze dióval megfőzzük. Hagyjuk az edényben 10-15 percig állni, majd ízesítsük!

Shiitake gomba tea

Hozzávalók:
2 szárított shiitake gomba 20 percig áztatva, majd tönkjét levágva, felcsíkozva
½ liter tisztított víz
1 csipet tengeri só vagy más természetes só

Elkészítés:
A shiitake gombát áztassuk be a vízbe 20 percre! Ezután a tönkjét vágjuk le, és csíkozzuk fel, majd tegyük vissza az edénybe, és forraljuk föl a vizet! Ha fölforrt, vegyük takarékra, és főzzük kb. 15-20 percig! Adjuk hozzá a sót, és hagyjuk állni 5 percig! Szűrjük le, és még melegen fogyasszuk!

Miért csodálatos még a shiitake gomba?shiitake erőleves

• lázcsillapításra is kitűnő
• oldja a szervezetben az állati eredetű lerakódásokat
• oldja a nagy mennyiségű sót a testben
• csökkentheti a magas vérnyomást
• jótékony hatású a koleszterinre
• kiváló forrása a rostoknak és a fehérjéknek
• több aminosav van benne, mint a húsban
• alacsony kalóriatartalmú, nem tartalmaz zsírt
• kiváló A-. B-, B12-, C- és D-vitamin forrás
• ásványi anyagai: vas, kálium, kalcium, magnézium, mangán, réz, cink, szelén, niacin

Mikor és kinek ajánlott?

Ne várj arra, hogy daganat miatt fogyaszd, máris kezdd el az étrendedbe építeni! Akárhány éves is vagy!!

Ha elkészítetted valamelyik receptet, kérlek oszd meg velünk, hogy ízlett a shiitake gomba neked!

Tetszett? Oszd meg!

FacebookGoogle+Pinterest

Kategória: Életmód, Makrobiotika Címke: cukormentes, daganat, gluténmentes, shiitake gomba, tejmentes, természetes ételek, tojásmentes

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Primary Sidebar

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és máris küldjük neked az ajándékaidat:

●  letölthető makrobiotikus  mintaétrend a hét minden napjára
●  8 szezonális makrovegán kedvenc receptem neked
●  szezonális makrobiotikus alapanyaglista

Legfrissebb

  • Adzuki babos gesztenyepüré – igazi gesztenyéből, 3 összetevőből
  • Zsályás töltött sütőtök – melyben a fiatalság bölcsességgel párosul
  • A legfinomabb sült tök receptje
  • Házi mogyorókrém recept 4 összetevőből – semmi köze nincs a Nutellához
  • Frankfurti leves recept – habarás, rántás és virsli nélkül
  • Majorannás rakott barna rizs – a házasságszépítő…
  • Rántott polenta – és még a gyerekeid is imádni fogják
  • Finom, fűszeres házi ketchup – soha nem veszel boltit ezután

Kategóriák

  • Életmód
  • Makrobiotika
  • Receptek

Címkék

alma barna rizs befőzés böjt csicseriborsó cukkini cukormentes daganat desszert egészséges egészségőrzés emésztés eper fagyi folyadékpótlás főtt kukorica főzőkurzus gabona gluténmentes gyerek hüvelyesek idénygyümölcsök krémleves kukorica kukoricadara köles leves makrobiotika megelőzés nasi nyár pizza recept reggeli sütőtök tavasz tejmentes természetes ételek tojásmentes tél zabpehely zöldbab árpa élesztőmentes ősz

Archívum

Footer

Tisztán Természetes

Oldalunk a hazai makrobiotikus életmód és táplálkozás egyik hiteles és megbízható online forrása.

Megtanítunk téged tested tudatos táplálására változatos, tiszta, teljes értékű, harmonizáló ételekkel koplalás, éhezés nélkül, kötetlenül, szabadon és erőszakmentesen.

  • Facebook
  • Pinterest
  • RSS

Böngéssz a blogban:

  • Adzuki babos gesztenyepüré – igazi gesztenyéből, 3 összetevőből
  • Zsályás töltött sütőtök – melyben a fiatalság bölcsességgel párosul
  • A legfinomabb sült tök receptje
  • Házi mogyorókrém recept 4 összetevőből – semmi köze nincs a Nutellához
  • Frankfurti leves recept – habarás, rántás és virsli nélkül

Közösségünk a Facebook-on

Tisztán természetes
  • Impresszum
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Kapcsolat

Copyright © 2019 · Tisztán Természetes - Fekete Éva · Minden jog fenntartva! | Weboldal: Kreanilla