Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét.
Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha.
Mindenképpen próbáld ki!
Diós kosárka
Hozzávalók:
3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 csésze durumliszt)
1/4 mk. természetes só
1/2 csésze hidegen sajtolt napraforgó olaj
1/2 csésze rizsszirup
6 ek. tisztított víz
cukor nélküli baracklekvár
rizsszirup ízlés szerint
darált dió
Elkészítés:
A hozzávalókból puha, omlós tésztát gyúrunk néhány perc alatt, majd fóliába csomagoljuk, és 7-8 percre a fagyasztóba tesszük.
Kivesszük, kb. fél cm-esre nyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle, amiket vagy kosárkaformákba vagy a muffintepsi mélyedéseibe nyomkodunk.
A lekvárt összekeverjük a darált dióval, és ha szükséges, édesítjük rizssziruppal. Megtöltjük vele a kosárkatésztákat a peremükig, és 170 fokon vagy 4-es fokozaton 15-20 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!