Diós kosárka recept: 6 hozzávalóból 30 perc alatt

Ennek a sütinek a receptjét Mixtay Zsuzsától kölcsönöztem, hozzáadtam még 1 hozzávalót, így kaptam gyerekkorom egyik nagy kedvencét.

Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy csak na! Nincs benne sütőpor, nincs benne tojás, margarin, mégis omlós, puha.

Mindenképpen próbáld ki!

makrobiotikus diós kosárka recept

Diós kosárka

Hozzávalók:

3 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (vagy 2 csésze teljes őrlésű tönköly- és 1 csésze durumliszt)

1/4 mk. természetes só

1/2 csésze hidegen sajtolt napraforgó olaj

1/2 csésze rizsszirup

6 ek. tisztított víz

cukor nélküli baracklekvár

rizsszirup ízlés szerint

darált dió

Elkészítés:

A hozzávalókból puha, omlós tésztát gyúrunk néhány perc alatt, majd fóliába csomagoljuk, és 7-8 percre a fagyasztóba tesszük.

Kivesszük, kb. fél cm-esre nyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szaggatunk belőle, amiket vagy kosárkaformákba vagy a muffintepsi mélyedéseibe nyomkodunk.

A lekvárt összekeverjük a darált dióval, és ha szükséges, édesítjük rizssziruppal. Megtöltjük vele a kosárkatésztákat a peremükig, és 170 fokon vagy 4-es fokozaton 15-20 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni!

makrobiotikus diós kosárka recept

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!