Edd magad egészségesre! – 1 hetes őszi kihívás

Természetes ételkészítés? Gyere, csináljuk együtt, csatlakozz 1 hetes őszi kihívásunkhoz!

CÉL: csak természetes alapanyagokból, tartósító-, adalékmentesen ételt készíteni (sütni vagy főzni)

MIÉRT?

  • Kb. 4-5 percenként halnak meg emberek a világban az ételtől, amit esznek. A halálozási statisztikák élén csak olyan betegségek szerepelnek, melyek összefüggnek az étkezéssel.
  • Az elhízás ma járványszerűen terjed, hazánkban minden 4. felnőtt és gyerek is túlsúlyos. „Európa egyik legegészségtelenebb országa vagyunk” – olvasható a statisztikákban.
  • Szomorú, hogy az egészséges táplálkozás sokadlagos tényező a feszített hétköznapokban, és sajnos hétvégén sem jellemző a közös családi főzés. A következmény? Sokszor idő előtt veszítjük el magunkat, szüleinket, testvérünket, barátainkat, akik még maradhattak volna. Nem biztos, de talán. 5-10- 15 évvel tovább!

Te is a szabad, egészséges, boldog életre vágysz? Tégy hát érte! Egyszerűbb, mint gondolnád!

Edd magad egészségesre!

Csatlakozz 1 hetes őszi kihívásunkhoz a minőségi hosszabb, egészségesebb életért!

Természetes ételkészítés - őszi kihívás - alapanyaglista

FELTÉTELEK:

1. Hétfőtől vasárnapig, 7 napon át mindennap minimum 1 természetes ételt kell készítened!
2. Ez lehet leves, főétel vagy desszert.
3. Csak ezeket az alapanyagokat használd:

Tej helyett: gabona- vagy magtejek (rizs, zab, mandula stb. )
Tejtermékek helyett: tofu, esetleg növényi vaj, rizstejszín, zabtejszín
Tojás helyett: ha lehet, ne használj (csak ha nagyon muszáj:))
Cukor helyett: rizsszirup, almasűrítmény, aszalt gyümölcsök (szilva, áfonya, sárgabarack, mazsola stb.), helyi idénygyümölcsök (most alma, birsalma, körte, szilva, szőlő, naspolya stb.), frissen facsart gyümölcslevek, fűszerek (fahéj, szegfűszeg, vanília őrlemény stb.)
Zsír és finomított olaj helyett hidegen sajtolt olajak (napraforgó, olíva, kukorica, szezám, dió, tökmag, lenmag)
Liszt változatai: teljes őrlésű lisztek (tönkölybúza, búza, rozs), durumliszt, kukoricaliszt, rizsliszt, hajdinaliszt, csicseriborsó liszt, maglisztek
Sózás, ízesítés: tengeri só, természetes, kezeletlen só, szezámsó, miszó, szójaszósz, citromlé, gyömbér, helyi zöldfűszerek
Sűrítéshez: kukoricakeményítő, agar-agar, rizsdara, kölesliszt, rizsliszt
Gabonák: barna rizs, köles, hajdina, kukoricadara, quinoa, amarant
Feldolgozott gabonatermékek: bulgur, kuszkusz, teljes őrlésű tészták, rizstészta, kölestészta, kukoricatészta, rizstészta, hajdinatészta (soba)
Zöldségek: idényzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, édes káposzta, lila káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, brokkoli, karfiol, csicsóka, cékla, édes burgonya, jégcsapretek, sütőtök, vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, póréhagyma, savanyú káposzta, zeller, shiitake gomba, zöldbab stb.)
Hüvelyes zöldségek: babfélék, csicseriborsó, lencse (zöld, vörös, barna, fekete), tofu (fermentált szójabab)
Magok és diófélék: szezámmag, szezámkrém, mandula, gesztenye, tökmag, napraforgó, dió, földimogyoró, mák

A felsorolt alapanyagok tájékoztató jellegűek, minden, ami természetes, belefér.

Ha bármilyen kérdésed van, amiről nem írtam, mindenképpen szólj, vagy írj!

Főzésre-sütésre fel!!

A finom, tápláló ételek fotóit ebbe a Facebook csoportba töltheted föl: Természetes ételkészítés

Mivel gazdagodsz, ha csatlakozol?

  • a természetes ételkészítés energetizáló, harmonizáló hatásával
  • a természetes alapanyagok használatának biztonságával, mely vigyáz Rád, hogy ritkán vagy egyáltalán ne legyél beteg
  • egy zárt facebook csoport lelkes tagjainak bátorításával, akik örömmel inspirálnak Téged (ez nagyon kell, ha éppen nem úgy sikerül elsőre (vagy másodjára, harmadjára…), ahogy elképzelted… :))
  • egy letölthető alapanyaglistával, amit akár ki is nyomtathatsz
  • egy értékes süti alapcsomaggal, melyet ki a kihívás résztvevői között sorsolunk ki (tartalma: 1 üveg rizsszirup, 1 csomag bio sütőpor, 1 üveg hidegen sajtolt napraforgó olaj, 1 kg teljes őrlésű tönkölyliszt – összesen 3300 Ft értékben)

Add meg az adataidat a csatlakozáshoz:

Szeretettel: Éva

Természetes ételek - alapanyaglista

Szólj hozzá!