Élesztő nélküli mini fánk recept

Ezek a kis mini fánkok hamar mindenki kedvencévé válnak, egykettőre el is fogynak, még ha nagyon sokat készítünk is belőlük.

 

Mini fánk

Hozzávalók nagyon sok darabhoz (kb. egy 4 tagú családnak bőven):

50 dkg liszt (50% szitált tönkölyliszt, 50% durumliszt)

1 mk. vanília őrlemény

1 púpos mk. szódabikarbóna

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

13 dkg rizsszirup

3 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj

kb. 100 ml rizstej (vagy bármilyen növényi tej)

1 citrom frissen reszelt héja

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy jól gyúrható, puhább tésztát kell kapjunk.

Kis darabokat szaggatunk a masszából, és megsodorjuk, mintha nudlit csinálnánk, majd kb. 6-7 cm-es csíkokat vágunk, melyekből csinos kis karikákat ragasztunk.

Ezután forró, mély olajban kisütjük a fánkocskákat.

Figyelem! Hamar sülnek, s közben egyszer meg is kell őket forgatnunk.

Sütőpapírra tesszük, hogy a maradék olaj lecsöpögjön.

Cukor nélküli gyümölcslekvárral ettük, de magában is isteni.

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!