Ezek a kis mini fánkok hamar mindenki kedvencévé válnak, egykettőre el is fogynak, még ha nagyon sokat készítünk is belőlük.
Mini fánk
Hozzávalók nagyon sok darabhoz (kb. egy 4 tagú családnak bőven):
50 dkg liszt (50% szitált tönkölyliszt, 50% durumliszt)
1 mk. vanília őrlemény
1 púpos mk. szódabikarbóna
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
13 dkg rizsszirup
3 ek. hidegen sajtolt napraforgó olaj
kb. 100 ml rizstej (vagy bármilyen növényi tej)
1 citrom frissen reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy jól gyúrható, puhább tésztát kell kapjunk.
Kis darabokat szaggatunk a masszából, és megsodorjuk, mintha nudlit csinálnánk, majd kb. 6-7 cm-es csíkokat vágunk, melyekből csinos kis karikákat ragasztunk.
Ezután forró, mély olajban kisütjük a fánkocskákat.
Figyelem! Hamar sülnek, s közben egyszer meg is kell őket forgatnunk.
Sütőpapírra tesszük, hogy a maradék olaj lecsöpögjön.
Cukor nélküli gyümölcslekvárral ettük, de magában is isteni.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!