Élesztőmentes vegán pizza

A fagyin kívül a gyerekek másik örök kedvence, a pizza. Én speciál a nagyonkevéstészta-gazdagfeltét kombóra esküszöm, ezért most egy ilyen receptet mutatok neked.

vegán_pizza

Vegán pizza (4 db, kb. 15 cm-es pizzához)

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt

20 dkg durumliszt

1 tk. alumíniummentes sütőpor

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

1 dl hidegen sajtolt olíva olaj

kb. 150 ml tisztított víz

Elkészítése:

A vizet lassan adagolva puha, omlós tésztát gyúrunk a hozzávalókból. A tésztából 3 cipót formázunk, majd egyesével szép kerekre nyújtjuk őket. Előmelegített sütőben 170 fokon vagy 4-es fokozaton kb. 10 perc alatt elősütjük a tésztát.

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:

2 fej lilahagyma félholdra vágva

1 nagy szál sárgarépa reszelve

1 kis üveg (kb. 400 ml) házi paradicsomszósz

1 ek. hidegen sajtolt olíva olaj

1 mk. természetes só

1-2 ek. rizsszirup (elhagyható)

1 kis csokor friss bazsalikom apróra vágva

1 mk. oregánó

Elkészítése:

A hagymát az olajon a sóval dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. 5-7 perc múlva ráöntjük a paradicsomszószt is. Ha fölrottyant, beleszórjuk a fűszereket, és elzárjuk a gázt. Turmixoljuk, ízesítjük még sóval, és ha édesebben szeretjük a paradicsomszószt, akkor a rizsszirupot is beletesszük.

Hozzávalók a feltéthez:

Válogass a szezonális idényzöldségekből és fűszernövényekből, és pakold meg jó gazdagon vele a pizzádat!

Az én kedvenceim:

lilahagyma + kukorica + cukkini + bazsalikom

lilahagyma + gomba + zöldbab + majoranna

lilahagyma + brokkoli + kukorica + bazsalikom

póréhagyma + karfiol + édeskömény + rozmaring

Bármilyen kombináció tökéletes, amit kitalálsz. Igazítsd a szezonális alapanyagokhoz! Kreatívkodj csak nyugodtan!

Ne feledd el letölteni a bejegyzés melletti ingyenes e-bookodat! Szeretettel: Éva

Szólj hozzá!