Fokhagymás cukkini-spárgatök lapcsánka recept – ahogy a nagydobosi asszonyok készítik

Ha készítenél egy kicsit kalóriaszegényebb lapcsánkát, próbáld ki ezt a változatot! A receptet a nagydobosi asszonyoktól tanultam, és annyit változtattam rajta, hogy én kihagytam belőle a tojást.

makrobiotikus fokhagymás cukkini-spárgatök lapcsánka

Fokhagymás cukkini-spárgatök lapcsánka

Hozzávalók:

1 kisebb cukkini reszelve

ugyanekkora spárgatök reszelve

2-4 fokhagymagerezd

kukoricaliszt

természetes só ízlés szerint

1/2 mk. fehérbors

1 kis csokor kapor (elhagyható) apróra vágva

kb. 1/2 liter hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit és a tököt megmossuk, a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük az átnyomott fokhagymagerezdeket, a kaprot, kevés sót, a fehérborsot és annyi kukoricalisztet, hogy masszává álljon össze.

Ízesítsük még azzal, ami szerintünk hiányzik még belőle: fokhagyma, só, bors…

Egy serpenyőben hevítsük föl az olajat, majd rakjunk bele 1 púpozott evőkanálnyi masszát, lapítsuk el, és süssük ropogósra mindkét oldalát.

Készíthetünk hozzá tofutejfölt, de önmagában is isteni! Én citromos borssal imádom a legjobban.:)

makrobiotikus fokhagymás cukkini-spárgatökös lapcsánka

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

 

 

Szólj hozzá!