Ha készítenél egy kicsit kalóriaszegényebb lapcsánkát, próbáld ki ezt a változatot! A receptet a nagydobosi asszonyoktól tanultam, és annyit változtattam rajta, hogy én kihagytam belőle a tojást.
Fokhagymás cukkini-spárgatök lapcsánka
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini reszelve
ugyanekkora spárgatök reszelve
2-4 fokhagymagerezd
kukoricaliszt
természetes só ízlés szerint
1/2 mk. fehérbors
1 kis csokor kapor (elhagyható) apróra vágva
kb. 1/2 liter hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit és a tököt megmossuk, a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük az átnyomott fokhagymagerezdeket, a kaprot, kevés sót, a fehérborsot és annyi kukoricalisztet, hogy masszává álljon össze.
Ízesítsük még azzal, ami szerintünk hiányzik még belőle: fokhagyma, só, bors…
Egy serpenyőben hevítsük föl az olajat, majd rakjunk bele 1 púpozott evőkanálnyi masszát, lapítsuk el, és süssük ropogósra mindkét oldalát.
Készíthetünk hozzá tofutejfölt, de önmagában is isteni! Én citromos borssal imádom a legjobban.:)
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!