Egy klasszikus téli leves, a klasszikus makrobiotikus sűrítési móddal és csodás fűszernövényekkel.
Frankfurti leves (vegán)
Hozzávalók:
fél kelkáposzta csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma csíkokra vágva
4-5 csésze tisztított víz
½ füstölt tofu kockára vágva
1 mk. pirospaprika
1 mk. őrölt kömény
1 mk. majoranna
1 mk. hidegen sajtolt napraforgó olaj
természetes só ízlés szerint
150 ml rizstejszín
Elkészítés:
Az olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a fokhagymát is. Néhány perc múlva beletesszük a pirospaprikát és a csíkokra vágott kelkáposztát. Kb. 5 perc múlva fölöntjük vízzel, hozzáadjuk a többi fűszernövényt is, és puhára pároljuk a zöldségeket. Belekeverjük a rizstejszínt, és még kb. 5 percig főzzük. A leves szűk felét egy edénybe tesszük, és turmixoljuk, majd visszaöntjük abba az edénybe, amiben a levest főztük. Így sűrítjük a levesünket. Ekkor tesszük bele a kockára vágott füstölt tofut, majd 5 perc múlva levesszük a tűzről. Ízesíthetjük még egész köménnyel és ha még szükséges, sóval. Friss petrezselyemzölddel vagy friss majorannával tálaljuk.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!