Frankfurti leves recept – habarás, rántás és virsli nélkül

Egy klasszikus téli leves, a klasszikus makrobiotikus sűrítési móddal és csodás fűszernövényekkel.

makrobiotikus frankfurti leves

Frankfurti leves (vegán)

Hozzávalók:

fél kelkáposzta csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma csíkokra vágva
4-5 csésze tisztított víz
½ füstölt tofu kockára vágva
1 mk. pirospaprika
1 mk. őrölt kömény
1 mk. majoranna
1 mk. hidegen sajtolt napraforgó olaj
természetes só ízlés szerint
150 ml rizstejszín

Elkészítés:

Az olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd beletesszük a fokhagymát is. Néhány perc múlva beletesszük a pirospaprikát és a csíkokra vágott kelkáposztát. Kb. 5 perc múlva fölöntjük vízzel, hozzáadjuk a többi fűszernövényt is, és puhára pároljuk a zöldségeket. Belekeverjük a rizstejszínt, és még kb. 5 percig főzzük. A leves szűk felét egy edénybe tesszük, és turmixoljuk, majd visszaöntjük abba az edénybe, amiben a levest főztük. Így sűrítjük a levesünket. Ekkor tesszük bele a kockára vágott füstölt tofut, majd 5 perc múlva levesszük a tűzről. Ízesíthetjük még egész köménnyel és ha még szükséges, sóval. Friss petrezselyemzölddel vagy friss majorannával tálaljuk.

makrobiotikus frankfurti leves

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!