Gyömbéres sárgarépa krémleves
Hozzávalók (4 főre):
2 fej vöröshagyma kockára vágva
4 szál sárgarépa kockára vágva
tengeri vagy más természetes só
1 tk. hidegen sajtolt napraforgó olaj
1,5-2 cm-es gyömbér meghámozva és frissen reszelve
tisztított víz
Elkészítés:
A hagymát az olajon 1 csipet sóval dinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépa darabokat is. Még néhány percig együtt pirítjuk őket, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Amikor minden hozzávaló megpuhult, levesszük a tűzről, és pürésítjük. Hígítsuk még annyi vízzel, hogy kellemes krémleves állagot kapjunk! Reszeljük le a gyömbért, és a kifacsart levét csorgassuk a levesbe!
Tálalhatjuk pirított kenyérkockával, pirított nori (tengeri fű) csíkokkal! A gyerkőcöknek inkább az előzővel.:)
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!