Gyümölcsös kuszkusz recept – könnyű, nyári desszert

A kuszkusz a makrobiotikában alkalmanként használt feldolgozott gabonatermék. A meleg, nyári időszakban igazán hálás készíteni, főzni ugyanis nem szükséges, csak a folyadékot forraljuk hozzá. Nemcsak köretként isteni, hanem mennyei édességeket is készíthetünk belőle kb. 15 perc alatt. Például, ezt!

makrobiotikus gyümölcsös kuszkusz

Gyümölcsös kuszkusz

Hozzávalók:

  • 4 csésze 100%-os bio almalé
  • 1 csésze kuszkusz (1 csésze köles, ha gluténmenteset szeretnél)
  • 1 ek. agar-agar
  • 1/2 csésze idénygyümölcs (a képen szilva, őszibarack, nektarin) cikkekre vágva
  • 1 csipet tengeri vagy más természetes só
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • rizsszirup ízlés szerint
  • 1 ek. frissen facsart citromlé

Elkészítés:

2 csésze almalevet felforralunk 1 csipet sóval és 1 csipet fahéjjal, és beleöntjük a kuszkuszt. (Ha kölessel készíted, 2,5 csésze almalevet használj, és addig főzd, amíg az almalé elfogy alóla, kb. 7-8 percig!) A lángot már elzárhatjuk, a kuszkusz megdagad a forró almalében. Ha már keveset hűlt, ízesíthetjük még rizssziruppal és frissen facsart citromlével. Egy kisebb tepsibe tesszük, és elsimítjuk.

Egy másik edényben felforraljuk a másik 2 csésze almalevet az agar-agarral, a sóval és a fahéjjal. Kb. 5-7 percig közepes lángon főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a felvágott gyümölcsdarabokat, és a kihűlt kuszkusz tetejére öntjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd késsel felszeleteljük, vagy formákat szúrunk belőlük. Érdemes hűtőbe tenni, hogy még hűsítőbb legyen!  Mentalevéllel, citromfű levéllel tálaljuk.

makrobiotikus gyümölcsös kuszkusz

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!