Házi mogyorókrém recept 4 összetevőből – semmi köze nincs a Nutellához

„A mogyoró betakarítása két időszakban lehetséges.

A friss fogyasztásra szánt magvakat augusztusban szedik,  amikor a mag már teljesen kifejlődött és a kupacs kezd elfonnyadni.

A tárolásra szántat szeptember-októberben szedik, amikor a már kiszárad és könnyen lehullik. A földre vert gyümölcsöt összegyűjtik, és kiterítve teljesen kiszárítják.”

(Forrás: balintgazda.hu)

Úgyhogy mogyorószezon van, készülhet a házi mogyorókrém, aminek, majd látni fogod, semmi köze nincs a Nutellához.

És az a finom pirított mogyoró illat…

házi mogyorókrém

Házi mogyorókrém

Hozzávalók:

kb. 2 csésze famogyoró pirítva, majd őrölve
1 csipet természetes só
2  púpos tk. holland kakaópor
rizsszirup ízlés szerint
rizstej ízlés szerint

Elkészítés:

A megpirított mogyorót blenderbe tesszük, és addig dolgozzuk, amíg krémes nem lesz. A mogyorószemek előbb porrá őrlődnek, majd keményebb masszává, míg végül a kioldódó olajtartalomnak köszönhetően krémmé állnak össze.

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és még ízesebbre és krémesebbre mixeljük. Annyi tejet adjunk hozzá, amennyire folyósra vagy inkább keményebbre szeretnénk.

házi mogyorókrém

Szólj hozzá!