Újra mindenkit megnyugtatok, minden el lehet készíteni tojás nélkül, így a nokedlit is.
Az alapanyag választáson túl a legnagyobb feladatunk, hogy ne főzzük túl a nokedliket. Ha erre odafigyelsz, szerintem, nem nagyon tudod elrontani.
Hidd el, egyszerűbb, mint gondolnád! Csináld így!
Nokedli tojás nélkül
Hozzávalók:
1/2 kg liszt (50% teljes őrlésű tönköly-50% durumliszt vagy 100% szitált tönkölyliszt)
1 tk. természetes só
annyi tisztított víz, hogy nokedli állagú masszát kapjunk
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a vízzel összekeverjük, hogy sűrű nokedli állagú masszát (keményebb, szaggatható) kapjunk.
Kb. 2 liter vizet felforralunk a fazékban, beleszórunk 1 ek. természetes sót. Ha felforrt, beleszaggatjuk a tésztát. Ha már följöttek a víz tetejére a nokedlik, kiszedjük őket, leöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
Meglocsolhatjuk kevés szezámolajjal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy klassz kis csicsókapaprikással igencsak mennyei!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!
SZERETET MINDENKINEK…..CSAK NÖVÉNYI ÉTRENDEN ÉLNI…..CSAK TUDÁSSAL ÉLNI…..CSAK SZERETETBEN ÉLNI…..ISTENÜKKEL JÉZUSSAL….ÉLŐLÉNYEK BOLYGÓNK VÉDELMÉBEN…..ÉLTETÉSSEL…..KÁROS ANYAG MENTESEN…..AZ ÉLET A TUDÁS A SZERETET EGYSÉGÉBEN…..A SZERETET MINDIG ÉLET….ISTEN A SZERETET….ÉLJÜNK TUDJUNK SZERESSÜNK….A TORINOI LEPEL MUTATJA MIND EZT…..TEGYÜNK ÉRTE