Hogyan is készül a legtáplálóbb, habarás- és cukor nélküli gyümölcsleves? A lehetőségekből szemezgetünk. Válaszd a neked legkedvesebbet vagy kísérletezz ezzel is, azzal is!
Hideg sárgadinnye krémleves (nyers)
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
1 rizstejszín
1 csipet természetes só
tisztított víz
rizsszirup, ha szükséges
Elkészítés:
A sárgadinnye magját kikaparjuk, a húsát felkockázzuk, és a rizstejszínnel összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk. Friss mentalevéllel tálaljuk.
Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk eper, málna, sárgabarack, őszibarack, körte krémlevest is.
Meggyleves (nyers-főzött)
Hozzávalók:
1 kg meggy megmosva, kimagozva
1 rizstejszín
3-4 csésze tisztított víz
1 csipet természetes só
rizsszirup ízlés szerint
1 citrom karikákra vágva
Elkészítés:
A meggy kb. 2/3-át egy edényben összeturmixoljuk a rizstejszínnel. A maradék meggyet föltesszük főni a tisztított vízben egy csipet sóval. Igazából csak megrottyantjuk benne a meggyszemeket, és „besűrítjük” a nyers, turmixolt meggyel. Elzárhatjuk a tűzhelyet. Várjunk egy keveset, míg kihűl a leves,ízesítsük rizssziruppal, és tegyük bele a citromkarikákat!
Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk cseresznye-, körtelevest is. Akkor használd ezt a változatot, ha általában puffadsz ezektől a gyümölcsöktől!
Meggyleves (főzött)
Hozzávalók:
1 kg meggy megmosva, kimagozva
1 rizstejszín
3-4 csésze tisztított víz
1 csipet természetes só
rizsszirup ízlés szerint
1 citrom karikákra vágva
2 púpos ek. kukoricakeményítő (elhagyható)
Elkészítés:
A meggyet föltesszük főni a tisztított vízben egy csipet sóval. Igazából csak megrottyantjuk benne a meggyszemeket. Beletesszük a rizsszirupot és a citromkarikákat is. Közben a kukoricakeményítőt simára keverjük a rizstejszínnel (kevés vizet adjunk hozzá, ha szükséges) és a fölforrt levesbe öntjük. Várjunk egy keveset, míg kihűl a leves, és ízesítsük még, ha szükséges!
Ezt a változatot használhatod krémlevesek készítéséhez is. Arra figyelj, hogy kevesebb vizet használj! Forrás után mixeld a gyümölcsöket és ízesíts ízlés szerint!
Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk cseresznye-, sárgabarack, őszibarack-, körte-, szilvalevest is. Akkor használd ezt a változatot, ha általában puffadsz ezektől a gyümölcsöktől vagy komolyabb egészségkihívásod van és nincs korlátozva a gyümölcsfogyasztásod!
Gyümölcsleves
Válogasd össze kedvenc idénygyümölcseidet, majd válassz az előző készítési módok közül!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!