Hozzávalók:
1 kis karfiol rózsáira szedve
1 fej vöröshagyma kockára vágva
1 szál petrezselyem félholdra vágva
1 mokkáskanál hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy olíva olaj
természetes só
kb. 4 csésze tisztított víz
Elkészítés:
A hevített olajon 1 csipet sóval dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a petrzselymet és a karfiol szárrészét, és tovább pirítjuk még 4-5 percig. Ezután felöntjük 2 csésze vízzel, és puhára pároljuk a zöldségeket, majd beledobjuk a karfiolrózsákat, és néhány perc után már el is zárjuk a tűzhelyet. Miután hűlt egy kicsit a leves, összeturmixoljuk a hozzávalókat, és ízlés szerint sózzuk. Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!