Kelbimbós hajdina leves – a tél végi vitaminbomba

A tél végi és tavasz eleji étrend gyakorlatilag még nem igazán különbözik egymástól. Tápláló még mindig a fűtő hatású gabona (pl. hajdina, köles, kerek szemű barna rizs, zab), a bab- és lencsefélék, a fokhagyma, hagyma, sárgarépa, petrezselyem, káposzta, kelbimbó, cékla, édes burgonya stb., minden, ami még megmaradt őszről.

Bár az alapanyagok adottak, egy kis kreativitással ilyen csodákat varázsolhatunk belőlük, mint pl. ez az isteni leves.:)

makrovegán kelbimbós hajdina leves

Kelbimbós hajdina leves

Hozzávalók:

negyed csésze natúr hajdina (1 csésze 2,5 dl)

10 dkg kelbimbó félbe, majd negyedekbe vágva

1 szál sárgarépa gyufaszálra vágva

1 fej lila hagyma kockára vágva

1 doboz növényi tejszín (rizs, zab stb.)

2-3 evőkanál rizsliszt, kölesliszt vagy kukoricaliszt

természetes só (pl. parajdi)

tisztított víz

szerecsendió

Elkészítés:

Az alaposan megmosott hajdinát elkezdjük főzni 1 csipet sóval, közben a zöldségeket megtisztítjuk és fölvágjuk.

Kb. 10 perc múlva beletesszük a zöldségeket, és puhára pároljuk. Ezután a rizstejszínben elkeverjük a rizslisztet, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig főzzük, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet. Ha szükséges, tehetünk még bele sót. Szerecsendióval ízesítjük!

makrovegán kelbimbós hajdina leves

Design: Filep dekor Art

Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva

Szólj hozzá!