Köleskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

köleskoch

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

1 csésze köles

3 csésze rizstej (vagy bármilyen növényi tej)

csipet természetes só (pl. parajdi)

1 mokkáskanál vanília őrlemény

1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja

rizsszirup ízlés szerint

aszalványok ízlés szerint (pl. mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya)

Elkészítés:

A kölest alaposan megmossuk, a rizstejben a vanília őrleménnyel és egy csipet sóval megfőzzük. Úgy jó, ha jó totyakos, ezért nyugodtan önthetsz még hozzá rizstejcsit, ha szükséges. Rizssziruppal és a citrom levével és héjával ízesítjük, majd tepsibe öntjük, betoljuk a sütőbe. 170 fokon vagy 4-es fokozaton szép aranybarnára sütjük. A masszába tehetünk aszalt gyümölcsöket is. Igazi, cukor nélküli házi lekvárral isteni csemege az így elkészült köleskoch!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? A keresgélés, az agyalás és inspirálódás idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrovegán szezonális étrendek. Részletekért kattints IDE! Vagy töltsd le ingyenes kedvenc receptjeimet, amit neked gyűjtöttem össze nagy szeretettel.

Szólj hozzá!