Kukorica krémleves

Hozzávalók:

kukorica_krémleves

  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 1 közepes sárgarépa kockára vágva
  • 1 mk. hidegen sajtolt olaj (napraforgó, kukorica, olíva)
  • természetes só
  • 1 l tiszta víz
  • 6 evőkanál kukoricadara
  • 2 cső (nem főtt) kukoricáról levágott szemek

Elkészítés:

A mokkáskanál olajon csipet sóval pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a sárgarépát, és tovább pirítjuk együtt még néhány percig. Aztán felöntjük vízzel, puhára főzzük a zöldségeket, majd mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Amikor kicsit besűrűsödik, készen is vagyunk. Ekkor tesszük bele a kukoricaszemeket, melyek a meleg levesben szépen megpuhulnak. Gyönyörűségesen szép és isteni finom. Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló ételeket? Válassz előre összeállított, teljes értékű szezonális étrendi csomagjainkból (akár több mint 60 recepttel), melyhez értékes bónuszokat is csatoltunk és a bevásárlólistát is elkészítettük neked. Részletekért kattints IDE!

Szólj hozzá!