Makrobiotikus mákos-sütőtökös pohárkrém

Csodás makrobiotikus édesség, ami szerintem akár egyedi ajándékként is megállja a helyét.:) Élvezd!

makrobiotikus mákos-sütőtökös krém

Mákos-sütőtökös pohárkrém

Hozzávalók:

4 csésze sütőtök kockára vágva
tisztított víz
1 csipet természetes só
2-3 ek. rizsszirup
1 csipet őrölt szegfűszeg
½ mk. őrölt fahéj
1 ek. kukoricakeményítő
2 db alma kockára vágva
2 k. mák
1 citrom frissen reszelt héja
2-3 ek. rizsszirup
fahéjdarabok a díszítéshez

Elkészítés:

A kukoricakeményítőt kevés vízzel feloldjuk. A sütőtököt kevés vízben a sóval puhára pároljuk, majd pürésítjük. Ízesítjük a rizssziruppal, a szegfűszeggel, a fahéjjal, és besűrítjük a kukoricakeményítővel.

Az almát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és 1 csipet sóval megpároljuk. Összekeverjük a mákkal, a citromhéjjal és a rizssziruppal.

Ezután egy pohárba rétegezzük a sütőtökkrémet és az almás mákot.

A tetejét fahéjdarabokkal díszítjük.

makrobiotikus mákos-sütőtökös krém

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!