Ez a nyers epres torta Anyák napjára készült, mert hogyan is vigyázhatnék jobban az anyukámra, minthogy természetesen egészséges édességeket készítek neki?!
Ami tápláló, finom, szezonális, krémes és…..
No, de lássuk is, hogyan készül!
Nyers epres torta (16 cm-es tortaformához)
Hozzávalók az alaphoz:
1/2 csésze dió
1/2 csésze magozott datolya (ha túl kemény, beáztathatod)
2 tk. kókuszolaj
1/2 tk. őrölt fahéj
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
Hozzávalók a krémhez:
2 csésze kesudió 3-4 órára beáztatva
1/2 csésze rizstej
2 ek. frissen facsart citromlé
40 ml kókuszolaj
80 ml rizsszirup
1 tk. vanília őrlemény
1/2 csésze eper szeletelve + 3-4 szem a díszítéshez
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit egy őrlőbe tesszük, és addig „dolgozzuk”, amíg tésztává össze nem áll. A tortaforma alján szépen egyenletesen elsimítjuk.
A beáztatott kesudiót leszűrjük, és az epren kívül a többi hozzávalóval turmixoljuk. Bátran kóstolgassuk, mi kell még bele, édesebb legyen, citromosabb, epresebb!!!
Felezzük meg a krémet, az egyik felét simítsuk az alapra, és kb. 10 percre tegyük a mélyhűtőbe.
A krém másik felébe beleturmixoljuk az epret, és az epres krém is mehet a natúr kesukrém tetejére.
3-4 db epret vékonyra szeletelünk, szépen és abszolút ízlésünknek, kreativitásunknak megfelelően elhelyezzük a torta tetején, és fagyasztóba tesszük min. 4 órára.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!