Összefoglaló a júniusi makrobiotikus főzőkurzusról

Nagyon kedves emberek gyűltek össze a szombati főzőkurzusunkon. „Megtömtük” a pocakunkat egészséges reggelivel. Megbeszéltük, miért kell és mit érdemes reggelizni. Volt édesség, sósság is, hogy mindenki kedvére válogathasson. Konkrétan volt szezámmagos barna rizs, vöröslencse pástétom puffasztott rizskorongokkal és kölespuding csokiöntettel.

Rövid bemutatkozás után máris hozzáfogtunk a menü elkészítéséhez. Mindenki szorgoskodott, hámozott, pucolt, vágott, az én dolgom már csak a főzés volt. Természetesen csak nyári alapanyagokból készítettünk ételt, és azt is megbeszéltük, honnan szerezhetjük be ezeket az alapanyagokat. Míg az ételek elkészültek, kedves vendégeink megterítették az asztalt. Minden kész volt, már csak az első fogásra kellett egy kicsit várnunk. A tűzhely játszadozott velünk, de végül sikerült a levessel kezdenünk az ebédet. Olyan kis békés családi ebéd volt, ahol mindenki bemutatkozott és arról beszélgettünk, mi szükséges a leginkább ahhoz, hogy az egészséges ételek helyet kapjanak a konyhánkban és hosszú távon is ottmaradjanak.

Mit tanultunk a kurzuson?

  •  megismertük a makrobiotika filozófiájának alapjait
  • megismertük ételeink alapanyagait és egyéb makrobiotikus alapanyagokat is
  • megtanultunk néhány vágási tecnikát, főzési technológiát
  • értékes receptekkel gazdagodtunk

Összegzés

  • a makrobiotikus ételek finomak
  • a makrobiotikus ételkészítés egyszerű
  • a makrobiotikus főzőkurzus hasznos, tanulságos és szerethető időtöltés, ahol
  • csak kedves emberekkel találkozhatunk

A képes összefoglalót itt nézheted meg:

A következő kurzus részleteit itt találhatod.

A kurzuson főzött recepteket itt olvashatod.

Szólj hozzá!