Polenta pizza

A polenta pizza tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami könnyű, mégis tápláló finomságot ebédre vagy vacsorára. Még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ami ugye nem hátrány ebben a nagy melegben?!

A kukoricadarából készült ételek kiváló B-vitamin források, magas rosttartalmúak, alacsony kalória- és zsírtartalmúak, így a súlycsökkentő étrendedből nem hiányozhatnak, és csodálatos alternatíva, ha tej-, tojás-, cukor- és/vagy gluténmentes diétát kell tartanod. Természetesen a makrobiotikus táplálkozásban is helyük van.

polenta pizza, makrobiotika

Polenta pizza

Hozzávalók a „tésztához”:

1 csésze kukoricadara

3 csésze tisztított víz

1 csapott ek. természetes só

Elkészítés:

A vizet felforraljuk a sóval, és beleöntjük a kukoricadarát, majd közepes lángon sűrűn kevergetve kb. 10 percig főzzük. Akkor jó, ha már a fakanál szinte megáll a masszában. Vigyázat, nagyon rotyog, kicsapva megégetheti a kezünket! Ilyenkor vegyük még lejjebb a hőfokot!

A megfőtt kukoricadarát kis adagokban egy tepsibe öntjük, és egy spatulával, fakanállal szép, kerek pizzaformákat formázunk belőlük vagy az egész masszát egy tespibe öntjük, és dermedés után kivágjuk a pizzaformákat. Pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk, ha kisebb pizzácskákat szeretnénk. Bármelyik módszert is alkalmazzuk, a kukoricadarát hagyjuk kihűlni!

Hozzávalók a paradicsomszószhoz:

2 fej lilahagyma félholdra vágva

1 nagy szál sárgarépa reszelve

1 kis üveg (kb. 400 ml) házi paradicsomszósz

1 ek. hidegen sajtolt olíva olaj

1 mk. természetes só

1-2 ek. rizsszirup (elhagyható)

1 kis csokor friss bazsalikom apróra vágva

1 mk. oregánó

Elkészítése:

A hagymát az olajon a sóval dinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. 5-7 perc múlva ráöntjük a paradicsomszószt is. Ha fölrottyant, beleszórjuk a fűszereket, és elzárjuk a gázt. Turmixoljuk, ízesítjük még sóval, és ha édesebben szeretjük a paradicsomszószt, akkor a rizsszirupot is beletesszük.

Hozzávalók a feltéthez:

Válogass a szezonális idényzöldségekből és fűszernövényekből, és pakold meg jó gazdagon vele a pizzádat!

polenta pizza, makrobiotika

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

“Polenta pizza” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    • Kedves Erika!
      Köszönöm, hogy kérdéseddel most már teljes értékűvé vált a recept. 🙂 A megfőtt kukoricadarát kis adagokban egy tepsibe öntjük, és egy spatulával, fakanállal szép, kerek pizzaformákat formázunk belőlük vagy az egész masszát egy tespibe öntjük, és dermedés után kivágjuk a pizzaformákat. Pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk, ha kisebb pizzácskákat szeretnénk. Bármelyik módszert is alkalmazzuk, a kukoricadarát hagyjuk kihűlni!
      Szeretettel: Éva

      Válasz

Szólj hozzá!