Rántott bodzavirág recept

Ha már elteltünk a bodzaszörppel, akkor együnk bodzát! Nem fogunk csalódni benne!

makrobiotikus rántott bodzavirág

Rántott bodzavirág

Hozzávalók a rántott bodzához:

1-1 csésze liszt a következők keverékéből:

teljes őrlésű tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt

fehér tönköly- és hajdinaliszt/barna rizsliszt

barna rizs- és hajdinaliszt (gluténmentes opció)

kókusz-, barna rizsliszt (gluténmentes opció)

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

2 tk. chia mag 4 tk. tisztított vízzel elkeverve (csak ha gluténmentes liszteket használsz)

annyi tisztított víz, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj

hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük.

Összekeverjük a palacsintatésztát, és egyesével belemártogatjuk a bodzavirágokat. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a bodzákat, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Eperöntet

Hozzávalók az eperöntethez:

2-3 csésze eper félbevágva

rizsszirup ízlés szerint (elhagyható)

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet természetes só

Elkészítés: 

Az eperdarabokat a fahéjjal  és a sóval egy blenderben turmixoljuk, ha szükséges, ízesítjük rizssziruppal.

A rántott bozdavirágokra öntjük, vagy belemártogatjuk a bodzavirágokat.

makrobiotikus rántott bodzavirág

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

 

 

 

Szólj hozzá!