Rántott polenta – és még a gyerekeid is imádni fogják

A kukoricadara nagyon elfeledett alapanyag, pedig a puliszkán kívül még számtalan finomságot készíthetünk előle.

Ez a rántott polenta kinézetre és ízre is nagyon hasonlít a rántott sajtra, csak egy „kicsit” természetesebb és könnyebben emészthetőbb így.:)

Lehet még a gyerekeid is szívesen kóstolnák?! Próbáld!!

makrobiotikus rántott polenta

Rántott polenta

Hozzávalók (4 fő részére):

1 csésze kukoricadara + 1/2 csésze kukoricadara a “panírozáshoz”

3 csésze tisztított víz

1 ek. természetes só (pl. parajdi)

hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A vizet felforraljuk a sóval. Amikor felforrt, beleöntjük a kukoricadarát, és addig főzzük, míg a kukoricadara annyira sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne magától. Legyünk óvatosak, mert eléggé fröcsköl, nehogy megégessük magunkat!

Ekkor kisebb tepsibe (a klasszikus tepsi fele) öntjük a kukoricadarát, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt polentát kb. 6-7 cm-es csíkokra vágjuk, majd háromszögeket vágunk belőlük. Beleforgatjuk a kukoricadarába, és a forró, mély olajban kisütjük őket.

Tökéletes könnyű köret, és akár zöldségekből, hüvelyesekből készült pástétomokkal is kitűnő.

makrobiotikus rántott polenta

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!