A kukoricadara nagyon elfeledett alapanyag, pedig a puliszkán kívül még számtalan finomságot készíthetünk előle.
Ez a rántott polenta kinézetre és ízre is nagyon hasonlít a rántott sajtra, csak egy „kicsit” természetesebb és könnyebben emészthetőbb így.:)
Lehet még a gyerekeid is szívesen kóstolnák?! Próbáld!!
Rántott polenta
Hozzávalók (4 fő részére):
1 csésze kukoricadara + 1/2 csésze kukoricadara a “panírozáshoz”
3 csésze tisztított víz
1 ek. természetes só (pl. parajdi)
hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vizet felforraljuk a sóval. Amikor felforrt, beleöntjük a kukoricadarát, és addig főzzük, míg a kukoricadara annyira sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne magától. Legyünk óvatosak, mert eléggé fröcsköl, nehogy megégessük magunkat!
Ekkor kisebb tepsibe (a klasszikus tepsi fele) öntjük a kukoricadarát, és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt polentát kb. 6-7 cm-es csíkokra vágjuk, majd háromszögeket vágunk belőlük. Beleforgatjuk a kukoricadarába, és a forró, mély olajban kisütjük őket.
Tökéletes könnyű köret, és akár zöldségekből, hüvelyesekből készült pástétomokkal is kitűnő.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!