Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni.
Rizskoch recept
Hozzávalók egy kisebb tepsihez:
1 csésze barna rizs
2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen)
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
1 mokkáskanál vanília őrlemény
1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja
aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya)
rizsszirup ízlés szerint
Elkészítés:
A barna rizst alaposan megmossuk, a rizstejben a vanília őrleménnyel és egy csipet sóval megfőzzük. Úgy jó, ha jó totyakos. Ezért, ha szükséges, nyugodtan tegyél még bele rizstejcsit.
Rizssziruppal, a citrom levével és héjával ízesítjük, majd tepsibe öntjük, betoljuk a sütőbe. 170 fokon vagy 4-es fokozaton szép aranybarnára sütjük. A masszába tehetünk aszalt gyümölcsöket is. Igazi, cukor nélküli házi lekvárral isteni csemege!
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!