Rizskoch recept – a tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes csemege

Rizskoch egészségesebb változatban. Végtelenül egyszerű, és garantáltan nem fog összeesni. Próbálhatod különböző formákban (kerek, szögletes, őzgerinc, szívecske alakú stb.) is sütni.

Rizskoch recept

Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

1 csésze barna rizs

2 és fél – 3 csésze rizstej (hogy totyakos legyen)

1 csipet természetes só (pl. parajdi)

1 mokkáskanál vanília őrlemény

1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja

aszalt gyümölcsök (pl. mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt vörös áfonya)

rizsszirup ízlés szerint

Elkészítés:

A barna rizst alaposan megmossuk, a rizstejben a vanília őrleménnyel és egy csipet sóval megfőzzük. Úgy jó, ha jó totyakos. Ezért, ha szükséges, nyugodtan tegyél még bele rizstejcsit.

Rizssziruppal, a citrom levével és héjával ízesítjük, majd tepsibe öntjük, betoljuk a sütőbe. 170 fokon vagy 4-es fokozaton szép aranybarnára sütjük. A masszába tehetünk aszalt gyümölcsöket is. Igazi, cukor nélküli házi lekvárral isteni csemege!

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!