A legegyszerűbb palacsintarecept ez, amit csak ismerek olyannyira, hogy a 8 éves lányom is simán kikavarja és már süti is, ha Anya „csak még néhány percedet kérem, és megyek” kijelentése érkezik a felkérésre, hogy süssünk palacsintát.
Tojás nélküli palacsinta
Hozzávalók:
1 csésze teljes őrlésű tönkölyliszt (hajdinaliszt, ha gluténmentesen szeretnéd)
½ csésze durumliszt (barna rizsliszt, ha gluténmentesen szeretnéd)
1 tk. chia mag 2 tk. tisztított vízzel elkeverve (csak ha gluténmentes liszteket használsz)
1 ek. foszfátmentes sütőpor
1 ½ csésze rizstej vagy buborékos ásványvíz/szódavíz
1 csipet természetes só (pl. parajdi)
1 alma reszelve (kislyukú reszelőn vagy üveg baba almareszelővel)
hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, és kisütjük. Cukormentes gyümölcslekvárral vagy édes tofukrémmel vagy csak úgy magában (pl. mint a kislányom…) fogyasztjuk.
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!