Töltött sült alma – így lesz igazi fehérjebomba

Ilyenkor tél végére almáink veszítenek lédússágukból, feszességükből. Természetesen így is szuper táplálékok, és szerencsére számtalan módja van a „feldolgozásuknak”, ha már kicsit uncsinak találnánk fogyasztásukat.

Ez a töltött sült alma egyszerűen mennyei, és a töltelékének köszönhetően igazi fehérjebomba is. Nézd csak!

makrobiotikus töltött sült alma

Design: FilepDekorArt

Töltött sült alma

Hozzávalók 12 db almához:

12 db közepes alma

2 púpos ek. szezámkrém

1 ek. miszó paszta (barna rizses)

1/2  mk. őrölt fahéj

rizsszirup ízlés szerint (kb. 2-3 ek.)

10 dkg pirított napraforgó és/vagy dió

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, majd a közepüket egy almavájóval kikaparjuk. Ne kapard ki teljesen, maradjon azért húsa bőven!

A kikapart almadarabokat apróra vágjuk, ha kész a töltelék, őket is beletesszük.

A napraforgót és/vagy a diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha már érezzük az illatát, már le is vehetjük a tűzről! Hagyjuk kihűlni.

A szezámkrémet összekeverjük a miszó pasztával, a fahéjjal, a rizssziruppal és a már apróra vágott almadarabokkal. Hozzáadjuk az olajos magvakat is, és ezt a csodás tölteléket a kivájt almákba töltjük jó púposan.

Az almákat egy nagy tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alájuk, lefedjük fóliával, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Nagyon vigyázzunk, nehogy szétsüljenek az almáink!!!

makrobiotikus töltött sült alma

Design: FilepDekorArt

Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva

Szólj hozzá!