Ilyenkor tél végére almáink veszítenek lédússágukból, feszességükből. Természetesen így is szuper táplálékok, és szerencsére számtalan módja van a „feldolgozásuknak”, ha már kicsit uncsinak találnánk fogyasztásukat.
Ez a töltött sült alma egyszerűen mennyei, és a töltelékének köszönhetően igazi fehérjebomba is. Nézd csak!
Design: FilepDekorArt
Töltött sült alma
Hozzávalók 12 db almához:
12 db közepes alma
2 púpos ek. szezámkrém
1 ek. miszó paszta (barna rizses)
1/2 mk. őrölt fahéj
rizsszirup ízlés szerint (kb. 2-3 ek.)
10 dkg pirított napraforgó és/vagy dió
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, majd a közepüket egy almavájóval kikaparjuk. Ne kapard ki teljesen, maradjon azért húsa bőven!
A kikapart almadarabokat apróra vágjuk, ha kész a töltelék, őket is beletesszük.
A napraforgót és/vagy a diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha már érezzük az illatát, már le is vehetjük a tűzről! Hagyjuk kihűlni.
A szezámkrémet összekeverjük a miszó pasztával, a fahéjjal, a rizssziruppal és a már apróra vágott almadarabokkal. Hozzáadjuk az olajos magvakat is, és ezt a csodás tölteléket a kivájt almákba töltjük jó púposan.
Az almákat egy nagy tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alájuk, lefedjük fóliával, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Nagyon vigyázzunk, nehogy szétsüljenek az almáink!!!
Design: FilepDekorArt
Ne feledd el letölteni ingyenes e-bookodat a bejegyzés mellett! Szeretettel: Éva