Zöldségtempúra készítése – palacsintatésztába mártott és sült zöldségek

A tempúra azt jelenti, palacsinta tésztába mártott és olajban kisütött étel. A japánok népszerű finomságát szójaszósszal, retekkel, tormával,gyömbérrel fogyasztják.

Ez egy alaprecept, amit évszaknak és annak megfelelően variálhatsz, hogy éppen milyen zöldség van a kamrádban. Többek szerint mustáros szósszal a legfinomabb.

makrobiotikus zöldségtempúra

Zöldségtempúra

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa reszelve

1 jégcsapretek reszelve

1 fej vöröshagyma vagy lila hagyma félholdra vágva

1 csésze (2,5 dl, kb. 20 dkg) 70%-os liszt (70% teljes őrlésű tönköly, 30% bio fehér liszt vagy

durumliszt)

1 csésze tisztított víz

1 mk. természetes só

hidegen sajtolt napraforgó olaj a  sütéshez

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, fölvágjuk vagy lereszeljük, majd egy tálban összekeverjük.

Egy másik edényben a lisztből, a vízből a sóval sűrű palacsintatésztát keverünk, és ezt ráöntjük a zöldségekre. A mély, forró olajba evőkanálnyi adagokat teszünk, és ropogósra sütjük őket. Alaposan lecsöpögtetjük, és pár perc múlva már fogyaszthatjuk is.

Úgy is készíthetjük, hogy a zöldségeket vékonyabb darabokra vágjuk, és egyesével megforgatjuk a palacsintatésztában, majd kisütjük.

makrobiotikus zöldségtempúra

Akik már kóstolták, ezt mondták róla:

„Tegnap elkészítettem a zöldségtempúrát. Ez is egy nagyon finom étel. Megvallom, bűnösen finomnak éreztem.” S. Csilla

Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus  szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!

Szólj hozzá!