A tempúra azt jelenti, palacsinta tésztába mártott és olajban kisütött étel. A japánok népszerű finomságát szójaszósszal, retekkel, tormával,gyömbérrel fogyasztják.
Ez egy alaprecept, amit évszaknak és annak megfelelően variálhatsz, hogy éppen milyen zöldség van a kamrádban. Többek szerint mustáros szósszal a legfinomabb.
Zöldségtempúra
Hozzávalók:
1 szál sárgarépa reszelve
1 jégcsapretek reszelve
1 fej vöröshagyma vagy lila hagyma félholdra vágva
1 csésze (2,5 dl, kb. 20 dkg) 70%-os liszt (70% teljes őrlésű tönköly, 30% bio fehér liszt vagy
durumliszt)
1 csésze tisztított víz
1 mk. természetes só
hidegen sajtolt napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, fölvágjuk vagy lereszeljük, majd egy tálban összekeverjük.
Egy másik edényben a lisztből, a vízből a sóval sűrű palacsintatésztát keverünk, és ezt ráöntjük a zöldségekre. A mély, forró olajba evőkanálnyi adagokat teszünk, és ropogósra sütjük őket. Alaposan lecsöpögtetjük, és pár perc múlva már fogyaszthatjuk is.
Úgy is készíthetjük, hogy a zöldségeket vékonyabb darabokra vágjuk, és egyesével megforgatjuk a palacsintatésztában, majd kisütjük.
Akik már kóstolták, ezt mondták róla:
„Tegnap elkészítettem a zöldségtempúrát. Ez is egy nagyon finom étel. Megvallom, bűnösen finomnak éreztem.” S. Csilla
Szívesen készítenél magadnak és családodnak hasonló tápláló makrobiotikus ételeket? A keresgélés és a gyűjtögetés idejét is megspórolhatod, ha ezt választod: előre összeállított, teljes értékű, makrobiotikus szezonális étrendi csomagok(akár több mint 60 recepttel) értékes bónuszokkal és bevásárlólistával. Részletekért kattints IDE! Vagy iratkozz föl hírlevelünkre ingyenes makrobiotikus mintaétrendért és makrobiotikus receptekért!